Polisen befarar villainbrottsvåg i höst – varnar Vetlandabor

Två män misstänks ha försökt bryta sig in i en villa i Vetlanda idag måndag förmiddag. Polisen befarar att detta är början på en våg av villainbrott under hösten när kvällarna blir mörkare.

Ifjol höst och under vintern och våren i år drabbades länet (Höglandet i mindre utsträckning än övriga delar) av ett stort antal villainbrott.
Idag måndag ringde det på dörren hos en kvinna på Östersandsvägen i Vetlanda. Kvinnan öppnade inte och en kort stund senare fick hon se två män på altanen, troligtvis på väg för att göra ett inbrott.
”De la benen på ryggen och försvann”, berättar Jan Lagerqvist, polisens presstalesman, som nu befarar att villainbrotten ska sätta igång igen i höst.
Polisen uppmanar nu Vetlandabor (och andra) att vara extra uppmärksamma mot personer som ringer på dörrar och främmande som rör sig i bostadsområden.
”Kan vara bra att folk skärper upp sinnena”, säger Jan Lagerqvist.

Under måndagen drabbades också en bostad i närheten av Mariannelund av inbrott och stöld. Tjuvarna sökte igenom förvaringsutrymmen och kom över en mängd sedlar och smycken.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: