Polisen fortsätter tiga om mordet i Nässjö

Polisen höll idag fredag en presskonferens om mordet i Nässjö i söndags. En man sitter anhållen men polisen fortsätter lägga locket på när det gäller utredningen.

Frågorna var många men svaren få när polisen höll presskonferens på Hotell Högland på fredag. Förundersökningsledare Johan Frisk bekräftar dock att paret sköts med ett vapen. Vilken typ av vapen vill inte polisen berätta.
”Dels på grund av den etiska biten och dels förundersökningssekretessen”, säger Johan Frisk.
Klart är också som Höglandsnytt tidigare rapporterat att den nu misstänkte 32-åringen redan tidigt blev aktuell i utredningen. Redan på måndagen ska 32-åringen varit intressant för Höglandspolisen.
32-åringen har förhörts under natten.
”Han har lämnat en berättelse”, säger Johan Frisk.
Huruvida berättelsen innehåller ett förnekande eller erkännande vill polisen inte gå in på. Mycket tyder dock på att mannen nekar till anklagelserna om mord och mordförsök.
”Det kan bli så att misstankarna stärks men det kan lika gärna gå åt andra hållet att misstankarna avfärdas”, säger Johan Frisk.
Johan Frisk berättar att polisen fick uppgifter på torsdagsmorgonen som gjorde att 32-åringen blev mer intressant för utredningen.
”Han greps helt odramatiskt på en ort i Jönköpings län”, berättar Johan Frisk.

[Redaktion]

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: