Polisen ska skicka hem Mariannelundsarmenier

En armenisk familj på flykt från förtryck i sitt hemland vårdas nu på ett hem i Fredriksdal. De har tidigare bott i Mariannelund men ska nu skickas hem. Personalen på hemmet anser att det är omöjligt att flytta på familjen som mår mycket dåligt.

Familjen kom till Sverige och Mariannelund för tre år sedan. Pappan hade i Armenien engagerat sig politiskt och i länder som Armenien, även om det räknas som europeiskt, är det alltför lätt att hamna i ”fel” förhållande till makten. Den nu sjuåriga dottern har sett hur föräldrarna utsatts för övergrepp och mår därför dåligt.
Familjen flydde, bland annat till Ryssland, men senare till Sverige och Mariannelund där familjens situation inledningsvis var tämligen god.
När Migrationsverkets beslut om utvisning kom gick det utför för familjens psykiska hälsa. Mor och dotter blev gravt orkeslösa och sängliggande och hela familjen vårdas sedan en tid på behandlingshem.
Enligt senaste beslut i Migrationsöverdomstolen ska familjen ut och senaste dag att lämna landet var igår söndag. Men familjen är kvar. Ärendet ligger hos polisen.
Psykiater Magnus Webner på behandlingshemmet anser det omöjligt att flytta på familjen.
”Rent praktiskt går det inte”, säger han till Höglandsnytt.
Efter senaste beskedet mår familjen ännu sämre
”De äter mindre och går inte att få med på aktiviteter och träning som tidigare”, berättar Magnus Webner.
Familjen har krävt så kallad inhibition av utvisningsbeslutet på grund av så kallade verkställighetshinder.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: