Reinfeldt (mp): släng frågestundsförslaget i papperskorgen

Kommunfullmäktige i Vetlanda beslutade ikväll att ändra reglerna för allmänhetens frågestund så att frågan måste lämnas in ett par dagar i förväg för att besvarar vid fullmäktigemöte. ”Unket”, anser Lars-Olof Reinfeldt (mp).

”Vi måste ju ha en spontan befolkning som kan få ställa frågor. Det är fegt. Släng det i papperskorgen”, ansåg Lars-Olof Reinfeldt om förslaget.
Både opposition (vf, kd, fp) och majoritet (c) var dock för förslaget och menade att fullmäktiges ordförande Björn Rydén (m) kan tillåta att frågor ställs direkt vid fullmäktigemötet men att frågeställaren då inte kan förvänta sig något svar.
Gunilla Hjelm påpekade att fullmäktigemötena är ett bra tillfälle att möte politiker på tu man hand.
Lars-Olof Reinfeldt värjde sig mot detta och upplevde en känsla av att fullmäktige var en inre krets.
”Vi politiker är ju tillsatta av dem ute i samhället, vi måste våga möta dem på gatan och här [i fullmäktigesalen]. Är det så att vi inte har rätt svar får vi be att återkomma”, sa en mycket upprörd Lars-Olof Reinfeldt.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Reinfeldt (mp): släng frågestundsförslaget i papperskorgen”

  1. Profilbild för Lars-Olof Reinfeldt
    Lars-Olof Reinfeldt

    Jag har haft en debatt på min facebooksida med Gisela och för rättvisans skull vill jag även lyfta fram hennes åsikt!

    Gisela Brumme;
    Jag arbetar för att dom vi företräder får rätt och tydlig information. Även det tillhör demokratin. Och förresten-på vilket sätt skulle politiker bli skyddade om man som medborgare får lämna in sin fråga två dagar innan fullmäktige i stället för 5 minuter innan? Det är ju solklart att ”folket” vill ha bra svar och inte allmänna tyckanden där politikern bara prata på.för 10 timmar sedan
    ·
    Lars-Olof Reinfeldt
    Rätt tänkt, svaret är att med framförhalning av fråga och frågeställare är det lättare för de styrande att få möjlighet att avgöra Vem och Vilken fråga som får ställas. I dagligt tal kallas det censur! När makthavarna äger censuren och medlen är det lätt att missbruka. Nu är beslutet fattat och vi får finna oss i det. Hoppas att Ni i styret kan förvalta det med måtta och samvete!
    Ha en trevlig helg! L-O

  2. Profilbild för Lars-Olof Reinfeldt
    Lars-Olof Reinfeldt

    På min facebooksida har sedan en konstruktiv debatt förts vidare ang allmänhetens frågestund mellan Gisela Brumme och mig.
    Det är viktigt att belysa båda sidors tankegångar.
    Här nedan två utdrag. Gisela har naturligtvis godkänt detta;
    Gisela Brumme
    Jag arbetar för att dom vi företräder får rätt och tydlig information. Även det tillhör demokratin. Och förresten-på vilket sätt skulle politiker bli skyddade om man som medborgare får lämna in sin fråga två dagar innan fullmäktige i stället för 5 minuter innan? Det är ju solklart att ”folket” vill ha bra svar och inte allmänna tyckanden där politikern bara prata på.

    Lars-Olof Reinfeldt
    Rätt tänkt, svaret är att med framförhalning av fråga och frågeställare är det lättare för de styrande att få möjlighet att avgöra Vem och Vilken fråga som får ställas. I dagligt tal kallas det censur! När makthavarna äger censuren och medlen är det lätt att missbruka. Nu är beslutet fattat och vi får finna oss i det. Hoppas att Ni i styret kan förvalta det med måtta och samvete! Ha en trevlig helg!

    Vän av ording undrar säkert om man får sätt in kommentarer från annan person.
    Helt rätt! Jag har naturligtvis konsulterat Gisela att det är OK.
    Slutrepliker till förutvarande kommentarer;

    Gisela Brumme
    Alla frågor får ställas som ligger inom den kommunala kompetensen. Jag dementerar mycket bestämt att det förekommer censur, inskränkningar i yttrandefriheten eller manipulerande av allmänheten.

    Lars-Olof Reinfeldt
    Tack Gisela! Nu litar vi på dig i fortsättningen!
    Jag har tyvärr upplevt annat men det är historia nu.