Riksdagsledamot vill ha gasbilar i Sävsjö – besökte biogasanläggning

Riksdagsledamoten och Stockarydspolitikern Heléne Petersson (s) besökte idag måndag bland annat Sävsjö Biogas. ”Jätteroligt att vi fått det i Sävsjö”, menar Helene Petersson och vill gärna att Sävsjö kommun börjar köra biogasbilar.

”Jag stödjer förslaget att införa gasbilar i kommunen. Kommunen ska vara en föregångare”, säger Helene Petersson när hon får en genomgång av biogasanläggningen av Krister Ek.
Biogasanläggningen som invigs i början av september är i full gång och anses som ett miljövänligt sätt att skapa bränsle.
”Spännande”, anser Heléne Petersson som anser att miljöarbetet stannat av i landet och att klimatmålen om halverade utsläpp som skulle ha uppnåtts till 2020 nu istället ska nås 2030.
”Vi klarar det inte. Det är inte realistiskt. Det fordras politiska beslut och vi kan inte ta bort stimulans- och investeringsbidrag”, säger Heléne Petersson.
Ett mål eller kanske en dröm är att få till en biogasmack i Sävsjö. Till det krävs biogasbilar. Eller kanske tvärtom.
”Det är som hönan och ägget. Ingen köper gasbil innan det finns mack och ingen öppnar mack innan det finns gasbilar”, säger Krister Ek.

Heléne Peterssons visit hemma i kommunen inbegrep också besök på en mjölkgård och en köttgård i samarbete med LRF och c-politiker. Höglandsnytt kommer rapportera mer om detta samarbete senare.
Se video nedan eller på Höglandsnytt TV

[adrotate banner=”6″]

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: