Roys kamp förgäves – Findus bränner hästlasagnen

Lasagnen blir biogas. Findus har bestämt sig. Sävsjöföretagaren Roy Gustafssons bud på förpackningarna togs inte emot.

Sävsjöprofilen Roy Gustafsson lade igår torsdag ett bud på den s k hästlasagnen. Istället för att livsmedelsjätten Findus skulle bränna upp lasagnen ville Roy Gustafsson skänka maten till behövande.
Svaret från Findus är dock entydigt. Lasagnen ska brännas därför att Findus inte kan garantera att innehållet är ätbart och fritt från bakterier.
”De produkter som kommer tillbaka från butikerna kommer i ett skick som ibland är fryst, ibland är trasiga förpackningar och oftast kylda eller endast rumstempererade”, skriver Findus ansvarige Henrik Nyberg i sitt svar till Roy Gustafsson.
Findus beslut har föregåtts av många diskussioner och till slut har bolaget kommit fram till att bästa lösningen är att bränna lasagnen till biogas.
Roy Gustafsson tycker fortfarande att Findus beslut är fel och att alla förpackningar måste kanske inte kasseras.
”Min personliga uppfattning är att det är vansinnigt att slänga ätbar mat”, säger Roy Gustafsson och varnar för att Findus varumärke kan skadas avsevärt av händelsen.

[Redaktion]


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Roys kamp förgäves – Findus bränner hästlasagnen”

  1. Profilbild för Alf G
    Alf G

    Roy och övriga läsare!
    Med hänvisning till det besked som Roy fick att ”Findus inte kan garantera….” bör ju den enda rimliga slutsatsen bli följande – Bojkotta Findus produkter!!!

  2. Profilbild för T J
    T J

    Findus beslut är korrekt. Det är näringsrik mat dessa svältande behöver. Dålig mat som dessutom visat sig innehålla mediciner kan man bränna. Findus har visat omdöme! Det omdömet borde även Roy och församlingen ” Guds Kraft ” visa.
    Roy , Skänk nu istället 10 .000 kr till bra mat åt de som behöver riktig föda! Guds vilja har visat sig ännu en gång. Han är inte bara ute efter uppmärksamhet! Gud är God!
    T J

  3. Profilbild för John K (Nässjö)
    John K (Nässjö)

    Synd Roy
    det var en fin tanke, det kanske inte är den bästa maten som T J skriver men den är säkert bättre än det som uteliggare och svältande hittar i soptunnor och på gatan, den är säkert mer besmittad med värre saker.

    1. Profilbild för Sven S
      Sven S

      Det är inte avsett att folk ska äta ur soporna, men nu verkar det som Roy ska rota upp dem och ge dem till de fattiga för att det duger till dom. Är säker på att det inte varken finns hormoner eller antibiotika i mina sopor så DU kanske vill lägga ett bud, lite TacoFredag till de mindre värda?