Skattebetalarna får stå för Eksjö kommuns tv-program

Tv-inslaget från militärmusikfestivalen Tattoo i Eksjö kostade kommunens skattebetalare 155 000 kronor.  Trots att festivalen gick med underskott för andra gången i rad tänker Eksjö kommun anordna Tattoo nästa år.

[adrotate banner=”53″]

Eksjö Tattoo anordnas vartannat år av en ideell förening men i en svårutredd symbios med Eksjö kommun och Försvarsmaktens garnison i Eksjö.
För kommunalråd Lennart Bogren (c) är det dock självklart att det är kommunen som är arrangör av Tattoo.
2010 blev underskottet för festivalen knappt 50 ooo kronor. Arrangemanget i somras gick med en förlust på 155 000 kronor som ”föreningen” nu vill att skattebetalarna ska stå för.

Enligt föreningens redovisning beror förlusten på ”dåligt väder”, dålig marknadsföring och stora arrangemang vid samma tid.
Enligt Lennart Bogren beror förlusten till stor del på Svts tv-sändning som kostade kommunen 350 000 kronor som kommunen valde att lägga ut samtidigt som man höjde skatten och gjorde kraftiga besparingar, inte minst inom skolan.
”Det är en prioritering vi gjort”, säger Lennart Bogren som menar att det är bra marknadsföring för Eksjö. Att mäta några effekter av marknadsföringen är dock inte möjligt, enligt Lennart Bogren.

På tunga poster i föreningen finns:

  • Paul Hultberg, kommunens samhällsbyggnadschef. Han ansvarar för ekonomi och ordnar tillstånd åt festivalen.
  • Lotta Alnemo, kommunens ”marknadskommunikatör”, hon är marknadsföringsansvarig åt festivalen.
  • Johan Gärskog, kommunens kulturchef, ledamot i föreningens styrelse
  • Birgitta Karlsson, fullmäktigeledamot för moderaterna, hon är kassör i föreningen.

Stig Andersson (s), ordförande i kommunrevisionen tycker att föreningens sammansättning och verksamhet ”är väl värd att fundera kring”.
”Jäv skulle kunna uppstå om det i ledningen för verksamheten finns folk som också fattar beslut kommunalt”, säger Stig Andersson.

[Henrik Simonsen]

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Skattebetalarna får stå för Eksjö kommuns tv-program”

  1. Profilbild för Jan
    Jan

    Kanske skulle de 155.000 kronorna gjort större nytta om de hade använts till att utbilda kommunledningen i förvaltningsrätt, kommunallagen och jäv? Inser inte Eksjö kommunledning hur illa set ser ut när de sitter på dubbla stolar?