Starkt HA74 vann – men det gjorde Åseda också

HA74 fick revansch för den snöpliga förlusten senast mot Sölvesborg men slaget om division 2-platsen är över. HA74 spelar i division 3 också nästa säsong.

HA74 vann tack vare en mycket stark andra period som hemmalaget vann med 4-0. Sölvesborg försökte med att byta målvakt men HA74 svarade med att göra mål bara någon minut efter bytet. Andra perioden kännetecknades annars av ett lång avbrott efter att en lampa ramlat ner från taket i isen.
Sölvesborg kom tillbaka i sista perioden och vann den med 0-2 men slutresultatet blev ändå 7-4 och en förkrossande överlägsenhet med 54-27 i skottstatistiken.

Matchen sändes live på Höglandsnytt.

Rydaholm gjorde vad de kunde hemma mot Åseda men Uppvidingelaget blev för starka och vann med, förhållandevis måttliga, 0-3 och blev därmed klara för division 2-spel nästa säsong.

I säsongens sista match möts HA74 och Åseda på onsdag kväll i Åseda.