Två män gripna för verktygsstölder i Vetlanda kommun – polisen hittade tjuvgömma

Två män sitter sedan ikväll fredag anhållna hos Eksjöpolisen misstänkta för åtminstone en del av de verktygsstölder som plågat de östra delarna av Vetlanda kommun i över en vecka. Många lantbrukare har fått sina ladugårdar uppbrutna och blivit bestulna på främst motorsågar.

Polisen lyckades hitta en tjuvgömma någonstans i Vetlanda kommun. Exakt var i kommunen vill inte polisen gå in på. Därefter hämtades två män till förhör. Under förhöret väcktes misstankar mot männen som anhölls direkt efteråt. Var de båda männen hör hemma vill polisen inte heller gå in på och inte heller var de greps. Utredningen är ännu i sin linda och enligt vakthavande befäl vid länspolisen, Mikael Leidefors, kan fler personer komma att gripas för stölderna.

Det framgår dock att tjuvgömman innehöll el-verktyg, huruvida det rör sig om motorsågar vill polisen inte gå in på. Det är dock inte klarlagt varifrån stöldgodset kommer ifrån.
Gårdar och bilar i Korsberga, Kvillsfors, Skirö, Näshult, Holsbybrunn och Mariannelund har den senaste dryga veckan bestulits på verktyg. Tjuvarna har anlänt nattetid och använt stulna kärror för att transportera stöldgodset.
Invånare i åtminstone Korsbergabygden är övertygade om att de vet vem som begått stölderna och att det har att göra med en liknande stöldvåg ifjol.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: