Urusel insats av Elit Vetlanda

Om Elit Vetlanda gjorde en tam insats hemma mot Vargarna – då det ändå blev seger – så var det inget mot bortamötet mot Ikaros Smederna. Vetlandaförarna uppträdde som knatteförare på 500-kubikare och förlorade med skrämmande 28-62. Mötet i Eskilstuna måste vara en av de sämsta insatserna som ett Vetlandalag gjort.
Någonsin.
Det fanns knappt en förare som hade ett rätt även om Martin Vaculik inledde med två segrar och sex poäng. Han skulle sedan bara ta ytterligare en poäng på fyra heat men blev ändå överlägset näst bäst bäste poängplockare på sju poäng.
Flest poäng tog Jarek Hampel på sex heat, han stannade på nio.
Men man förväntar sig mycket mer av två GP-förare – och av övriga fem förare också.

Vetlandaförarna var sist ut i starten i de flesta heat. Kom man ändå iväg hyfsat så valde man fel spår och detta fortsatte till sista heatet trots att man måste sett hur hemmaförarna körde.
Det är nog inte långsökt att tro att Janusz Kolodziej kommer in i laget till nästa match, Indianerna hemma på tisdag.
Men skulle det bli på bekostnad av till exempel David Ruud, som tog en futtig poäng på två heat, så måste en annan svensk in i laget eftersom elitserieklubbarna gjort en överkommelse om att alltid köra med tre svenskar. Och då måste den svensken ersätta en icke-svensk.

Thomas H Jonasson tog 3 poäng på 5 heat, Mikkel B Jensen en poäng mer på fem heat, Bartosz Zmarslik 2 poäng på tre heat och Jacob Thorssell lika många.
Allstå ett uruselt facit.

[Bandy]


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: