Våldtäktspappan döms till fängelse

Eksjö tingsrätt dömer den pappa som åtalats för våldtäkt på sin dotter till 6 års fängelse. ”Hänsynslös”, kallar tingsrätten pappan.

Pappan från Mariannelundstrakten åtalades för att under minst ett års tid tvingat till sig samlag med den då 13-åriga dottern. Övergreppen kan dock ha börjat tidigare.
Dottern insåg till slut att det inte var rätt det pappan gjorde och när han våldtog henne senaste gången i februari i år skaffade hon DNA-bevis mot honom.
Förutom sex år i fängelse ska mannen betala 280 000 kronor i skadestånd. Dottern hade begärt 330 000 kronor i skadestånd.
Mannen har hela tiden nekat till brott.
Mannen döms för grov våldtäkt mot barn samt sexuellt övergrepp mot barn.
Pappan måste också stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft. Han har suttit häktad sedan februari.

Under rättegången berättade dottern hur övergreppen skett så många gånger att hon inte visste hur många. Hon ville inte heller först berätta för resten av sin familj eftersom hon var övertygad om att hon inte skulle bli trodd. Till slut berättade hon för kamrater.
Dottern kände trots allt på sig att hon behövde bevis för att blir trodd. När pappan därför en sista gång kom för att förgripa sig på henne i februari såg hon till att samla en mängd av pappans sperma på ett lakan. Hon topsade också en del av sin kropp för att få DNA-bevis och gömde sedan topsen.

Samlagen har varit oskyddade och dottern har varit rädd för att bli med barn. Hon har också känt sig smutsig och haft självmordstankar.
Pappan har förnekat brott och menar att DNA-bevisningen kan vara hämtad från hans kalsonger på en annan plats. Han uppger under rättegången att hans förhållande till dottern är bra och förstår inte varför hon berättar som hon gjort.
Tingsrätten finner mannens förklaringar ”långsökta”.
Tingsrätten finner att pappan visat särskild hänsynslöshet eftersom samlagen varit oskyddade och skett i dotterns hem ”en plats där ett barn normalt ska kunna känna sig tryggt”.

[Redaktion]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: