”Vem beställde dyrare äldreboende i Vrigstad?” – många frågor till kommunledningen i Sävsjö

Varifrån kom det nya och dyrare förslaget till ombyggnad av äldreboende i Vrigstad, undrar fullmäktigeledamoten Patrik Christiersson (m) i en av fem färska interpellationer till kommunalrådet Stefan Gustafsson (kd).

Nyblivne moderate politikern Patrik Christiersson har lämnat in fem s k interpellationer lagom till måndagskvällens fullmäktigemöte i Sävsjö.

I en av interpellationerna undrar Patrik Christiersson varför ett nytt och dyrare förslag till ombyggnad av äldreboendet Göransgården i Vrigstad plötsligt dök upp på kommunledningens möte i slutet av mars när ett annat förslag (på 20 miljoner kronor) redan godkänts av kommunstyrelsen, socialnämnden och presenterats på ett möte med samhällsföreningen i Vrigstad.
”Vem har beställt detta nya förslag?”, undrar Patrik Christiersson.

I fyra ytterligare interpellationer ifrågasätter Patrik Christiersson (som är ledamot av barn- och utbildningsnämnden) hur kommunstyrelsen hanterar barn- och utbildningsnämnden önskemål.

  • Nämnden begärde innan jul extra pengar för att täcka lönekostnaderna som blivit större än budgeterat, totalt en dryg miljon kronor. Något svar har inte kommit från kommunstyrelsen och Patrik Christiersson undrar varför.
  • På samma sätt undrar Patrik Christiersson varför nämnden inte får något svar angående organiseringen av vuxenutbildningen på Aleholmsskolan, särskilt eftersom nämnden måste ge ett svar till Skolinspektionen innan valborg.
  • Patrik Christiersson undrar också varför nya skolorganisationen inte tas upp på fullmäktige ikväll måndag trots att ärendet behandlats i kommunstyrelse och dess utskott.
  • ”Det är i allas intresse att denna fråga behandlas så snart som möjligt”, menar Patrik Christiersson, så att skolan får tid att genomföra förändringarna (som enligt förslaget bland annat innebär en kontroversiell nedläggning av Ljungaskolan).

[Henrik Simonsen]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: