Nytt förslag: gör Centralskolan till flyktingförläggning | Höglandsnytt
Nässjö

Nytt förslag: gör Centralskolan till flyktingförläggning


[adrotate banner=”27″]
”Vore det inte bättre att ta Centralskolan till flyktingarna”, undrar en Bodaforsbo i en fråga till Nässjös kommunpolitiker på Politikerdialogen.

Bodaforsbon ifrågasätter om skola och barnomsorg i Bodafors orkar med de upp emot 200 flyktingar som kan väntas till Bert Karlssons asylboende på gamla Solgläntan och funderar om inte Centralskolan är bättre med mer lokaler för boende och undervisning.
”Centralskolan är inte aktuell som flyktingförläggning”, svarar oppositionsrådet Anders Karlgren (m).
”Huruvida det skulle gå att använda Centralskolan är en hypotetisk fråga”, svarar dock James Sandstedt (kd).
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Efter skolmassakern i Nässjö stad så finns det inget utrymme för fler elever på Brinellhögstadiet och Norråsaskolan. Men både Parkskolan i Bodafors och Rosenholmskolan i Forserum har för lite elever och kommer inom de närmsta åren att stå för elevminskningarna i kommunen. Så självklart bör flyktingförläggningen ligga där det är tänkt annars kan de inte få tillgång till bra utbildning och intergreras i samhället.
    Har en känsla av att det är smygrassismen hos Bodaforsbon som har talat istället för logiken.

  2. Eftersom James Sandstedt (kd) är för en fortsatt flykting/invandring, och bor i Bodafors, måste det ju vara lämpligast ur hans synpunkt, att förlägga ytterligare flyktingar till Bodafors! Nära och bra!!!

Kommentarer avstängda