Nytt om verktygsstölderna: polacker begärs häktade | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Nytt om verktygsstölderna: polacker begärs häktade

Häktningsförhandlingar mot två polska medborgare väntar idag i Eksjö tingsrätt. Männen är misstänkta för häleri i Kvillsfors. De ska ha tagit hand om stöldgods från den omfattande inbrottsvåg som drabbat trakten de senaste veckorna.

De två männen, 23 och 34 år gamla, greps strax efter kl 09 i fredags en bit från den plats i Tälläng, väster om Kvillsfors där polisen hittat en tjuvgömma med stöldgods. Vittnen hade sett både godset och männen.
Åklagare Klas Lööf berättar för Höglandsnytt att männen nu inledningsvis begärs häktade enbart för häleri men att utredningen går vidare och att det är troligt att männen också kan bli misstänkta för stöld. Än så länge är det dock svårt att binda just de här två männen till någon av gårdsstölderna.
Klas Lööf berättar att han vill ha männen häktade bland annat därför att det finns risk för att de flyr landet eller påverkar utredningen om de släpps under utredningens gång.
”Vi tror att fler är inblandade men vi har inga konkreta uppgifter”, säger Klas Lööf till Höglandsnytt.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Föga förvånande! Vore intressant att veta om dessa kan kopplas till ett visst skogsföretag som har polska säsongsarbetare?

Kommentarer avstängda