Ekonomi Höglandet

NYTT REKORD: Fick tillbaka 23 miljarder på skattenI juni fick 2,7 miljoner personer dela på drygt 23 miljarder kronor i skatteåterbäring.

– I år får rekordmånga tidig återbäring, även de som deklarerat på papper. De allra flesta får numera eventuell återbäring senast i juni. Med utbetalningen nu i veckan så är det cirka 4,8 miljoner personer som har fått sin skatteåterbäring, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

I utbetalningen i juni delade 2,7 miljoner personer på 23,1 miljarder kronor. Redan i april fick över två miljoner personer dela på 13,7 miljarder kronor.

Ett antal personer som ska få tillbaka skattepengar fick det inte i början av juni, trots att de har deklarerat senast den 2 maj. Det kan bero på att de har tagits ut för någon av Skatteverkets kontroller och att deras deklarationer ännu inte är färdighanterade. Slutskattebeskedet kommer i dessa fall när hanteringen av deklarationen är klar.

Den som har skatt att betala får normalt sitt skattebesked i augusti. Skatten ska då vara betald senast den 12 november.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook