Ekonomi Eksjö Höglandet Småland Vetlanda

Nytt superbolag bildat i Eksjö – tar toppchefer från konkurrenten


Det nybildade bostadsutvecklingsbolaget Eksjöhus Bostad storsatsar genom rekrytering av konkurrenten Kärnhems tidigare ledarduo, Johan Karlsson och Peter Carlsson.

Båda har varit med i uppbyggnaden av det Växjöbaserade projektutvecklingsbolaget Kärnhem AB som ägs av OBOS-koncernen där Myresjöhus ingår.

Johan Karlsson och Peter Carlsson kommer via sitt gemensamma bolag Boati Sverige AB också att bli delägare i Eksjöhus Bostad tillsammans med Lindholmsgruppen (ägarna till Eksjöhus). Johan Karlsson blir dessutom bolagets VD.

– Med vår storsatsning på en helt ny bostadsfabrik Eksjöhus Modulbygg är det också viktigt att vi har en kompetens inom projektutveckling samtidigt som vi också får en partner som har erfarenhet av bostadsrättföreningar och mycket god kunskap om kommunernas olika arbetssätt säger Anders Lindholm, koncernchef för Lindholmsgruppen, i ett pressmeddelande.

– Det känns oerhört stimulerande att båda jag och Peter fått möjligheten att bli en del av Eksjöhus Bostad, säger Johan Karlsson VD Eksjöhus Bostad.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook