Eksjö Nyheter

Nytt utlåtande: Eksjöläkaren är psyksjuk

Den danske läkare som förföljt en sjuksköterska på Höglandssjukhuset är allvarligt psykiskt sjuk. Det säger en ny rättspsykiatrisk undersökning inför dagens rättegång emot honom. Därmed riskerar han psykvård istället för fängelse.

Den 60-årige läkaren som arbetade i Eksjö för knappt fem år sedan har redan dömts till fängelse två gånger för att ha förföljt den 30 år yngre och gifta sjuksköterskan. Då ansågs hans psykiska störning som inte så allvarligt.
Det började med uppvaktning med blommor och förslag om utbjudningar men sjuksköterskan sa nej. Den danske läkaren fortsatte trots det att uppvakta sjuksköterskan. Han ska aldrig ha tagit till våld eller allvarliga hot men sjuksköterskan har ändå upplevt det hela som mycket obehagligt.
Till och med efter att det blivit rättssak av läkarens beteende har han fortsatt att skicka sms och e-post till sjuksköterskan. Till och med efter att ha dömts till fängelse har han fortsatt skicka och till och med efter att sms och e-post gått till polisen och inte till sjuksköterskan.
Idag hålls rättegång i Eksjö tingsrätt igen mot läkaren och nu ser det alltså ut som om han döms till rättspsykiatrisk vård.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook