Oavgjort i tuff VBK-batalj mot ryka Start

Vänskapsmatchernas tid är förbi. Det bevisades inte minst i dag när Vetlanda BK spelade 4-4 (3-3) mot ryska Start. Inte mindre än 135 utvisningsminuter delades ut varav ryssarna stod för 85.

Detta var andra gången inom en vecka som VBK möte forne Näsjööspelaren Alexei Diakovs lag som är på träningsläger i Vetlanda.Första gången vann VBK, men nu blev det delad pott i en mycket tuff batalj inför nära 250 åskådare i Sapa Arena. Med bara minuten kvar av matchen drog Leonid Bedarev i Start på sig ett grovt matchstraff.

VBK hamnade i underläge med 1-3 men kunde både reducera och kvittera före halvtidsvilan.Ryssarna gjorde 3-4 med bara 8 minuter kvar att spela, men på tilläggstid kunde lagkapten Björn Einarsson kvittera. Gällande övriga VBK-mål så var det ryskt så det förslog: Anatoly Suzdalev, Konstantin Aklestin (straff) samt Andrei Morokov gjorde VBK-målen.