Oavgjort på ”Kullen” – och två förlorare

När Vetlanda BK och IFK Kungälv i kväll strax före 21 klev av isen hette de stora vinnarna Sirius och Västerås. VBK-Kungälv slutade nämligen 2-2 (1-1) vilket missgynnade båda sistnämnda lagen.

Nu ska sanningen fram och den är att varken VBK eller Västerås har i slutspel att göra.

Man bjöd på en föga underhållande match inför 1115 åskådare.

Eller om det var lika många ”jävlar”..?

Supporterklubbarna inledde som bekant veckan med att kalla alla ”jävlar” till Kullen och det var kanske därför vädergudarna för dagen inte var nådiga mot VBK. Visserligen spelades matchen i bra förhållanden men det myckna snöande höll säkert flera hundra hemma.

Det var två försvarsinriktade lag som kom till spel vilket innebar att det blev tråkig bandy.

Om något lag skulle vunnit så var det VBK och då främst genom alla chanser man vaskade fram sista 20 minuterna.

Tyvärr var träffbilden lite för dåligt på skott och hörnor eller så stod målvakten Partti Virtanen ivägen i gästernas mål.

Kungälv tog ledningen med 0-1 efter en tabbe av VBK:s målvakter Jonas Person som inte kunde hålla en lös boll utan lämnade retur.

Jesper Jonsson kvitterade omedelbart och 1-1 stod sig i halvlek.

Med halvtimmen kvar att spela gjorde Mikael Lindberg 1-2 på en hörnretur och fem minuter kvitterade VBK på nytt, nu genom Tomas Knutson som satte en straff.

Därefter malde alltså VBK på med flera chanser, men något mål blev det inte.

Poängen innebär med största sannolikhet att både Sirius och Västerås går till slutspel. De båda lagen möts för övrigt på söndag.

I dagsläget står samtliga fyra nämnda lag på 24 poäng där VBK och Kungälv har en match mer spelad.