Eksjö Nyheter

Oenig hovrätt – ville sänka straffet för gruppvåldtäktsman

Göta Hovrätt var oenig när det gäller den 25-årige Vimmerbybon som dömdes för gruppvåldtäkten i Mariannelund. Två  av rättens medlemmar ville sänka hans straff från sex till fem års fängelse. En av medlemmarna i rätten ville se ett strängare straff.

Två av hovrättens jurister ansåg inte att 25-åringens brottsliga gärning, att ha utnyttjat tvåbarnsmammans ”hjälplösa tillstånd”,  hade samma ”straffvärde” som de andra som deltog i gruppvåldtäkten i december ifjol. De ville att 25-åringen skulle få fem års fängelse istället för sex.
De övriga tre medlemmarna i rätten ville dock annorlunda.

En av nämndemännen ville se att 25-åringen dömdes till ett strängare straff och för medhjälp till grov våldtäkt eftersom hon ansåg att det var bevisat att 25-åringen ”främjat övriga gärningsmäns agerande”.

Rätten har fem medlemmar – tre jurister och två nämndemän.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. De två representanterna för hovrätten bör bytas ut fortast möjligt – det enda hovrätten i detta fall har att ta ställning till är om straffen skall skärpas – skuldfrågan är redan fastställt.

    Det ideella vore självklart om rätten multiplicerade antal gärningsmän med maximal strafflängd och utdelade summan till varje enskild våldtäktsbrottsling. Samtidigt bör även den sista, likgiltigt när han ankom till landet, utvisas, samtidigt som utvisningarna skall vara på livstid – sådana personer har vi ingen som helst användning för i ett civiliserat samhälle.

    Då skulle rätten klart visa att sådant accepteras inte i ett nordiskt, icke-muslimskt land.

Kommentarer avstängda