Ekonomi Eksjö Hultsfred

”Oerhört glädjande” – ett par hundra nya jobb på Höglandet


Hjältevadshus vann upphandlingen hos SKL och kan få en order på i storleksordning 800 miljoner kr och öppnar därför upp sin gamla fabrik i Hultsfred igen. Hos länsledningen hörs nu hurraropen.

Segern – Höglandsföretag får miljardorder, öppnar ny fabrik, anställer flera hundra

– Beskedet om Hjältevadshus satsning i Hultsfred är oerhört glädjande för såväl Hultsfred som för regionen. Det är även positivt för den hårt prövade sågverksindustrin. I Kalmar län finns en stor kompetens inom trä som man kommer att kunna dra nytta av, säger regionförbundets ordförande Ulf Nilsson i en kommentar till satsningen.

Sedan 2011 stödjer och stimulerar Regionförbundet i Kalmar län, Region Kronoberg, Region Blekinge samt länsstyrelserna i de tre länen den trärelaterade industrin.

– I Småland har vi en lång tradition, spetskompetens och specialisering inom trä som ger oss en betydande marknadspotential inom hållbart bostadsbyggande. Här finns i dag allt från små designföretag och snickerier till stora producerande företag. Vid sidan av detta finns forskning, utbildning och utveckling. Satsningen i Hultsfred blir en viktig pusselbit som stärker den utveckling som pågår, säger Ulf Nilsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook