Höglandet Jönköpings län Sävsjö Toppnyheter

OFATTBART: Man från länet misstänkt för två mord


Ingen Vrigstadbo längre. En person greps av poliser under eftermiddagen på  fredagen och är misstänkt för dubbelmord. Mannen är bosatt i en kommun i Jönköpings län

Ett par påträffades avlidna i sin bostad i Mantorp i Mjölby kommun den 12 juni 2017, Höglandspoliser hjälpte till i den initiala utredningen. Åklagare och polis inledde en förundersökning om mord, med hänsyn till skador och fynd på brottsplatsen.

– Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man. Denna man är tidigare okänd för oss, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh i ett pressmeddelande.

Det visar sig nu att mannen kommer från Mullsjö kommun där också en polisinsats genomfördes under fredagen, rapporterar Aftonbladet.

Mannen anhölls i sin frånvaro under förmiddagen på fredagen. Polisen grep mannen och verkställde anhållandet vid 16-tiden. Ingripandet gick lugnt till.

– Utredningen går nu in i en ny fas där vi kommer att kartlägga den misstänkte personen, hur denne rört sig, kopplingar till platser och personer. Arbetet är långt från färdigt, säger Eva Nemec Nordh.

Tidigare har tre personer från Vrigstad varit misstänkta men de är nu avförda från utredningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook