OFÖRLÅTLIGT! Underbetyg till Vetlanda BK

Två poäng inför 2000 åskådare. Det kan Vetlanda BK glädja sig åt efter annandagsderbyt i bortahall mot jumbolaget Åby/Tjureda. Men inget mer.

VBK tog alltså pliktskyldigt sina två poäng mot solklara jumbolaget Åby/Tjureda. 1-3 (0-2) slutade match inför storpublik i Eriksson Arena.

Det var också VBK som styrde med det mesta i spelet men efter Andreas Lysells reducering på hörna i 51:a minuten så hoppades nog flertalet i publiken på en skräll.

Men närmare än så kom inte hemmalaget. Tobias Nyberg kunde avgöra med sitt 1-3-mål. Pontus Nordström (straff) och Emil Fedorov hade annars gett VBK en 0-2-ledning efter första halvlek.

Men av VBK:s spel finns mycket, mycket att önska. Och då mest anfallsmässigt. Att inte göra mer än tre mål i en sådan här match är direkt svagt. Det verkade som inte de för dagen helsvarta VBK-spelarna vågade följa med i anfallen.

En, två och kanske tre följde med upp i anfallen. Övriga VBK-spelare såg då tillfälligt till att åskådarsiffran passerade 2000… Om man spelar så här mot ett topplag kan vara förlåtligt. Men inte mot ett lag som står på en (1) poäng efter halva serien.

Redan i övermorgon, på lördag, väntar ett för övrigt ett topplag då VBK tar emot Sandviken i Hydro Arena. Då måste samtliga upp ett antal snäpp om det ska bli poäng. Mot Åby var det bara målvakten David Borvall som får godkänt. I övrigt var det underbetyg rätt igenom.