Ekonomi Eksjö Höglandet Toppnyheter Vetlanda

OHÅLLBART – Eksjö och Vetlanda fortsätter rovdriften på naturen


Lyxkvarteren smälls upp ett efter det andra men det finns inte ens tillräckligt med dricksvatten. Det är 2020 och ödestimme för kampen mot klimatförändringarna men i kommunerna på Höglandet är det fortfarande gamla rovdriftstänkandet som gäller.

Det finns ingen biologisk mångfald på Stortorget. Bostäder byggs och planläggs. Ny kvarter växer fram. Det sker både i Eksjö och i Vetlanda. Men byggena är ohållbara och kräver nya ingrepp i naturen.

Sjöarna och vattendragen på Höglandet har historiskt behandlats med en otäck brutalitet och samma beteende fortsätter nu bland kommunledningarna.

I Eksjö har nya kvarter byggts på industriområden och gamla militärbunkrar m m. Så mycket har byggts att vattentäkten inte räcker till. Därför planeras ett jätteingrepp i den unika sjön Försjön i Höreda och Hult. Istället för att bygga en hållbarare stad ska miljoner kr gå åt till rovdrift på ännu en sjö, bara för att ett fåtal ska få sina bostäder i ”attraktiva lägen”.

I Vetlanda byggs också nya kvarter och staden behöver ännu en vattentäkt. Därför riktas blickarna nu mot en täkt i Ädelfors, rapporterar Hall Media.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook