Ekonomi Jönköping

OJ – tänker driva hela fabriken med solel

Husqvarna Group satsar på solenergi och bygger sin första solcellsanläggning vid en av företagets fabriker i Nashville, Arkansas, USA. Den nya anläggningen beräknas minska CO2 utsläppen med cirka 1,000 ton under det första året och cirka 25,000 ton under anläggningens förväntade livslängd på 25 år.

Anläggningen börjar byggas under tredje kvartalet 2017 och beräknas vara klart vid årsskiftet. Solcellssystemet är skalbart, och kan byggas ut i framtiden.

”Husqvarna Group ska vara med och bidra till en koldioxid-snålare framtid och ett mer hållbart samhälle. Sustainovate är vårt sätt att integrera hållbarhet djupare i våra affärer. Som en del av detta, fick vi tidigare i år våra klimatmål godkända av den oberoende organisationen Science Based Target Initiative och har som mål att minska våra CO2 utsläpp med en tredjedel till år 2035 jämfört med 2015. Solcellsanläggningen vid fabriken kommer årligen att generera upp till 25 procent av Nashville-anläggningens energibehov och är ett bra exempel på hur Sustainovate blir till verklighet,” säger Valentin Dahlhaus, chef för koncernöverskridande saker på Husqvarna Group, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook