Ökad folkmängd i höglandskommunerna | Höglandsnytt
Nyheter

Ökad folkmängd i höglandskommunerna

Vid halvårsskiftet bodde 9 446 812 människor i Sverige. Det konstaterar statistiska centralbyrån. SCB, som släppte den statistiken på måndagsförmiddagen. Samtliga kommuner på Höglandet ökade.

Mest av alla i den regionen ökade Eksjö med 59 nya själar, minst den minsta av kommunerna, Aneby, som fick nöja sig med 8 på plussidan.

 

Tranås ökade dock allra mest – med 114 individer.                       

 

Totalt ökade länet, som nu har 332 568 invånare, med 702 personer.

 

Men vad händer i Kalmar län, där man har en krympande befolknngssuiffra – med halvårets minussiffra på 415 personer är man nu nere på 233 121 invånare. Både Hultsfred och Vimmerby tappar stort med 121 resp 26 invånare.

 

Också Uppvidinge i Kronobergs län tappar – med halvårets minus på 73 är  man nu nere på 9 173 själar. Kronobergs län som helhet ökade – med plussiffran 35 fanns vid halvårsskiftet 183 975 kronobergare.

 

’Siffrorna för höglandskommunerna är glädjande om än inte helt oväntade. Många som studerar på andra orter flyttar hem under sommarmånaderna. Mer spännande blir det när siffrorna för tredje kvartalet kommer. Då ser man hur flyttningen till olika utbildningar påverkar statistiken.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook