Jönköping Toppnyheter

Ökänt medborgarde och vänsterextremister i stort slagsmål

Flera personer skadades i ett mycket stort gängbråk mitt i Jönköping under natten till söndagen. Det handlade om en sammandrabbning mellan högerextrema medborgargardet Soldiers of Odin och vänsterextrema gruppen AFA.

UPPDATERAD: 0625, 0943, 1404
Kl 01.25 inkom flera samtal till polisen om bråk på Tändsticksområdet vid Kulturhuset i Jönköping.
Upp emot 50 personer var inblandade och slogs med tillhyggen.

Minst tre personer ska ha skadats. Kl 03.15 hade totalt 12 personer gripits misstänkta för misshandel. Ingen måste föras till sjukhus. Under morgonen har de tolv gripna anhållits av åklagare.

De anhållna är mellan 18 och 30 år gamla. De misstänks för bl a grov misshandel. Tre personer är brottsoffer. Ingen har fått några allvarligare skador.

Föremål har tagits i beslag, vilken typ av föremål vill polisen inte kommentera, inte heller vilken gruppering de anhållna tillhör

Enligt polisen har Soldiers of Odin och AFA drabbat samman.
– Vänsterrörelsen har blivit större i Jönköping och då har det blivit intressant för motståndarna att vara här. Av nån anledning så vill de gärna vara på samma ställe, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen, till TT och bekräftar att polisen visste att Oden-gänget skulle marschera genom staden under natten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook