Småland

Okontrollerad skogsbrand – väg avstängd

En skogsbrand sprider sig idag fredag längs E22an vid Almvik norr om Västervik. Släckningsarbetet kommer att ta flera dagar, enligt räddningstjänsten som satt in 40 man och helikopter för att kämpa mot elden

En lastbil råkade ut för en däckexplosion på vägen med en brand som följd. Elden spred sig, enligt polisen, snabbt i terrängen och utvecklades till en skogsbrand. Som under eftermiddagen inte är under kontroll.
Räddningstjänsten har begärt in hjälp från brandflyg. Vägen har blockerats och delvis stängs av med långa köer som följd.

Under tidiga eftermiddagen arbetade cirka 25 man från samtliga brandstationer i Västerviks kommun med att släcka elden. Bedömningen från räddningstjänstens sida är att det kommer att dröja tills söndag innan branden är släckt.

UPPDATERING
Under eftermiddagen arbetade cirka 40 man från fem brandstationer med att släcka elden. Också hemvärnet och helikopter har hjälpt till. När det mörknar minskar bemanningen till 18 personer som kommer bevaka brandområdet under natten. Klockan 06 imorgon lördag kommer släckningsarbetet att återupptas med helikopterinsats.
Information från brandflyget säger att röken från branden sprider sig över stort område i nordvästlig riktning från brandområdet, kanske så långt som tio mil från brandplatsen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook