Nyheter

Olika meningar om behovet av ambulanser

Uppgifterna från olika poliskällor att SOS Alarm skulle vägrat skicka ut ambulanser till två separata olyckor på fredagsmorgonen dementerar organisationen bestämt. ”Bandinspelningar visar att personalen handlade korrekt!”

I ena fallet handlade det om en älgolycka utanför Bor. Där hade operatören talat med olycksoffret, som menade att han inte behövde någon ambulans. När polispatrullen kom till platsen gjorde man en annan bedömning på grundval av egna samtal med föraren, som uppvisade såväl chock- som nackskador. Ambulans rekvirerades och den kom.

I det andra fallet hade en bilist kraschat efter att ha kört in i wireräcket utanför Tenhult. Även här talade SOS-operatören enligt bandinspelningar med olycksoffret, som menade att han inte behövde föras in för vård. Också i detta fall gjorde polispatrullen på plats en annan bedömning än deen drabbade och tog ut en ambulans.

Anders Klarström, presstalesman hos SOS Alarm, menar att operatörerna har handlat helt enligt de regler som gäller.

”Vi har lyssnat av banden och har inga anmärkningar att rikta mot dem. Att polispatruller på de respektive platserna sedan gjort andra bedömningar av de drabbades skadeläge är en helt annan sak.”

På torsdagskvällen inträffade älgolyckor på olika håll. Vid Storebro på rv 34 utanför Hultsfred skadades en man lindrigt sedan han kört på en älg och sedan slagit runt med bilen. På Växjövägen i Rottne väjde en kvinnliga bilist för en älg och körde i diket. Också hon klarade sig med lindriga skador.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook