Toppnyheter Vetlanda

DÖDSOLYCKA på rv 31 i natt


En kraftig trafikolycka med personbil inblandad inträffade under fredagskvällen på rv 31 på gränsen mellan Vetlanda och Uppvidinge kommuner. En person omkom, en ung man från Vetlanda.
UPPDATERAD: 1937, 1945, 2020, 2208, 2332, 2348, 0810

Olyckan inträffade när en bilförare tappade kontroll över sitt fordon och körde av vägen strax söder Lindshammar längs länsgränsen. Vid olyckan slog bilen runt innan den landade. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till olycksplatsen. Olyckan inträffade vid 1925-tiden. Enligt larmuppgifter rörde det sig om en singelolycka med en person drabbad.

Larmuppgifterna gjorde också gällande att den drabbade personen satt fastklämd och inte var vid medvetande.
Vid 1940-tiden måste vägen stängas av i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Vägen blev avstängd i båda körriktningar och trafikanter uppmanas att välja andra vägar om möjligt. Vid 2020-tiden kom besked från Trafikverket om att ett körfält var öppet förbi olycksplatsen. Det rådde dock risk för köbildning. Fortfarande vid 22-tiden var vägen delvis avstängd och trafiken dirigerades växelvis förbi olycksplatsen. Vid 23-tiden var vägen helt öppen igen.

Vid 2320-tiden kom besked från polisen om att en person dött i olyckan. Anhöriga hade underrättats under kvällen. Den omkomne är en man i 19-årsåldern från Vetlanda kommun. Flera trafikanter ska ha blivit vittnen till olyckan. Polisen utreder vad som hänt, det är ännu inte fastställt vad som orsakade det kraftiga olyckan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook