Aneby Höglandet Nässjö

Frontalkrock på rv 32 – kvinna intensivvårdas med kritiska skador


Nu har det hänt igen. För fjärde gången på kort tid inträffade under tisdagskvällen en stor olycka på omledda rv 32 i Aneby kommun. En lastbil och en personbil frontalkrockade. En kvinna skadades allvarligt och intensivvårdades på Höglandssjukhuset under natten till onsdagen innan hon flyttades till annat sjukhus.
UPPDATERAD: 2123, 2128, 2217, 2255, 0023, 0053, 1255

Strax innan kl 21 på tisdagskvällen inträffade en trafikolycka med lastbil och personbil inblandade på lv 967 söder om Aneby centrum strax söder om kommungränsen vid Hareryd. Räddningstjänsten från Anneberg, Nässjö och Aneby samt polis och ambulans larmades till platsen. Det rörde sig om en frontalkrock.

Vägen måste stängas av och trafiken ledas om över Flisby stationssamhälle och lv 961. En person satt fastklämd i personbilen efter kollisionen. Den drabbade måste lyftas ut ur bilen av brandmännen och sedan föras med ambulans till sjukhus. Lastbilschauffören hade själv tagit sig ur sitt fordon efter krocken.

Den drabbade bilföraren var medvetslös och vårdades för allvarliga skador under natten till onsdagen. Enligt uppgifter från akuten på Höglandssjukhuset under natten till onsdagen är den skadade en kvinna som blev inlagd på intensivvårdsavdelningen. Tillståndet är kritiskt, enligt läkarna på Höglandssjukhuset.

UPPDATERING ONSDAG
Strax innan kl 13 på onsdagen kom besked från Höglandssjukhuset att kvinnan förts till universitetssjukhuset i Linköping. Kvinnans tillstånd är oförändrat, fortsatt allvarligt skadad och kritiskt tillstånd.

Strax efter midnatt var bärgningsarbetet färdigt och vägen åter öppen för trafik.
Sedan tidigare har två lastbilsolyckor och en husvagnsolycka inneburit att den redan omledda trafiken på rv 32 måste ledas om på andra vägar än omledningsvägen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook