Debatt

Om kritik mot Kvarngården

I går fick jag information av både ansvarig personal på Kvarngården och vår egen nämndledamot i Vård och Omsorgsnämnden angående den kritik som riktats i media mot Kvarngården. Stundtals har det varit en del övertoner vilket inte främjar en god diskussionsanda.
För det första har det inte framkommit något som tyder på att brukare farit illa. VoO nämnden har fått redovisning på de punkter som de velat ha svar på. Allt är enligt nämnden till belåtenhet vad gäller brukarvården. Det enda som inte var fulländat var att kommunikationen av viss kvalitetsredovisning inte nått avsett mottagare.
Rent politiskt är det många läger som inte gillar privata vårdinitiativ och är angelägna att hitta brister för poängens skull. Carema hade haft besök som inte var till fördel för politiker i Vetlanda tyvärr.
Själv ser jag med skepsis på riskkapitalbolag som ägare till både vård och friskoleföretag.
Det kom fram betydligt allvarligare uppgifter att sjukhusen skickar hem alltför sjuka och dåliga människor till korttidsvården och särskilda boenden. Det förekommer även att instruktioner och medskickad medicin inte går att administrera. Detta gäller även för Bäckagården. Patienten får vända med ambulans. Lex Maria.
Jag tror att vi politiker får ta ett större samhällsansvar över våra innevånare. Politiska poäng får stå åtsidan för vårt sociala ansvar om våra medmänniskor även andra dagar än Alla Hjärtans Dag.
Lars-Olof Reinfeldt (mp), Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook