Debatt

”Omfattningen på vår flyktingpolitik är inte socialt hållbar”


[adrotate banner=”27″]
”Låt mig för femtioelfte gången säga att jag tycker att Sverige när det gäller klimatpolitik, jämställdhet och flyktingmottagande skall vara ett föredöme i världen men den omfattning på vår flyktingpolitik/bidrag som vi har idag är inte socialt hållbar”, skriver Växjös kommunalråd Bo Frank (m) i ett blogginlägg idag söndag där han tror att en förändring är på väg att ske när det gäller debatten kring migrationspolitiken.

”Godmorgon världen konstaterar att nu är det tillåtet att prata om omfattningen av vår flyktingpolitik. Alla gör det, utom partierna. Statsvetare tror inte att de kommer att göra det heller men då tror de fel”, skriver Bo Frank och menar att statsvetarna missar allt som händer i Sverige händer i en kommun och därför kommer det bli förändring när många kommuner tas över av Socialdemokraterna.

”De kommer att få ansvaret för glädjeämnen och bekymmer med flyktingmottagande och rapportera uppåt. Sossar är också toppstyrda men bättre på att lyssna av vad som händer i verkligheten”, analyserar Bo Frank och menar att trycket på skolan, socialtjänsten, sjukvården, arbetsförmedlingen, polisen och Försäkringskassan ökar.
”Detta ser inte partiledningarna. Det är bara SKL som ser detta och statsvetarna är lika isolerade från vad som händer i kommunerna och därför gissar de fel som inte tror att partierna centralt måste ta in detta”, tror Bo Frank.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook