Hultsfred

Kvinna hittad död i skogen – polisen misstänker mord

Polisen lät under tisdagskvällen spärra av ett område mellan Mariannelund och Silverdalen efter att en person hittats död. Polisen misstänker att ett grovt brott begåtts.

”Vi har misstankar om att det skett ett grovt brott”, säger polisens presstalesman Jimmy Modin till Höglandsnytt på tisdagskvällen.
En man har under natten till idag onsdag hämtats till förhör och anhållits misstänkt för mord. Gripandet gjordes sent under natten. Förhören med mannen, som är i 55-årsåldern, fortsätter under dagen.
”Han sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord”, berättar polisens presstalesman Johan Brun.
Det handlar om en man bosatt i Silverdalen.
Polisen fick larm om misstänkt brott under kvällen efter att en eller flera privatpersoner hittat en död kropp i skogen.
Det handlar om en kvinna. Ännu vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen har kvinnan inte identifierats.
”Hon är i 40-årsåldern plus minus tio år”, säger Johan Brun.
Polisen söker nu efter någon som ska kunna identifiera kvinnan. Förhören med den misstänkte fortsätter liksom också förhör med dem som hittade kvinnan och andra vitten runt omkring i Silverdalen.
Polisen vill inte gå in på vad som föranleder misstankar om att kvinnan bragts om livet mer än att hon har skador på kroppen. Kvinnan har inte legat någon längre tid i skogen.
”Vår hypotes är max ett dygn”, säger Johan Brun.
Det handlar om ett relativt stort skogsområdet som spärrats av i närheten av de branta Hälleforsbergen ovanför Silverån mellan Silverdalens centrum och byn Faggemåla någon km bort.

Poliser har undersökt området med hjälp av hundar under kvällen och tekniker skickats till platsen
”Kvinnan anträffades avliden strax efter kl 17”, säger Jimmy Modin.
Polisen har skickat särskilda tekniker för att utreda dödsfallet på plats.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook