Dalboaffären ”sticker i ögonen på oss”

Kommentarer till Owe Hördegårds offentliga utspel om Dalbo i Ramkvilla. Som framgångsrik affärsman, företagare i Ramkvilla, som kommunmedlem därigenom tidigare delägare till Dalbo och nu ordförande för ett klart urskiljbart särintresse, nämligen ”ekonomiska föreningen Ramkvilla företagsutveckling”, med en ”av dig värderad mycket kapabel styrelse” som du leder, – har ni haft förmåga att dupera den misslyckade bostadsbolagsstyrelsen, så att de går med på ert skambud om 1 215 000 kronor för hela fastigheten.
Owe Hördegård du talar om orimligt utgångspris om 4 miljoner vilket jag anser inte lär ha tillkommit av en slump.
Taxeringsvärde är en grund för marknadsvärde och sammanfaller i stort med den särskilda värderingen inför försäljningen. Taxeringsvärdet om 2 815 000 kronor omräknat till marknadsvärde blir ca 3 750 000 kronor. (Taxeringsvärde = 75% av marknadsvärdet)
Owe Hördegård, du och din ”kapabla” styrelse skyr inte lojalitetskonflikten, när ni som ansvariga för skambudet genom märkliga förhållanden och i symbios med bostadsbolagets företrädare, – i strid med affärsmässighet sitter som både köpare och säljare av en fastighet till ett underpris av flera miljoner kronor.
Owe Hördegård och hela din styrelse, inse att det sticker i ögonen på alla oss som ska acceptera Ramkvillas särintresses genomslag i en ur många synpunkter mycket märklig affär.
Hyresintäkter om en miljon per år och inköpspris 1 215 000 kronor som du själv talar om vittnar om en särklassiskt kapabel styrelses om du leder. Sådan hyresintäkt kan försvara ett kapital om ca 7-8 miljoner kronor. Det handlas alltså friskt eller sjukt med vår gemensamma egendom.
Ramkvilla har skickliga förhandlare och skickliga företrädare för sina särintressen.

Jack Andreén, Vetlanda


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Dalboaffären ”sticker i ögonen på oss””

  1. Profilbild för Leif F
    Leif F

    Ja men så här går det till då kommunen saknar politisk styrning. Tommy Bohman ( s ) bör ju ta sin kompanjon i örat och säga ifrån.
    Felet ligger i förstone på ordföranden i Witalabostäder Peter Sjöbladh ( m ) och hur han i hela spektakelaffären Dalbo spelat ett dubbelspel med lojalitet till kommunalrådet Håkansson ( m ). Ramkvilla Företagsutveckling AB har nu bekräftat det vi känt till. Håkansson ska överta fastigheten Dalbo och som du Jack skriver är priset många miljoner för lågt och vem kommer att ta vinsten och sko sig på affären? Håkansson, naturligtvis. Är någon överraskad? Hade ni trott något annat?
    Jag håller med dig på många punkter dock ej om att Håkansson ( m ) skulle skulle tillhöra någon skicklig skara medborgare i Ramkvilla. Han är tvärtom mycke osmart. En skicklig politiker ger sig inte in i sånt häringa. Att ta till sådana överord som ”skicklig”om dennes politiska kapacitet är befängt.
    Leif F