”Nässjös härskare” ville ”få tyst på” oppositionen

”Av hävd tillåts Nässjös okrönte härskare att peka med hela handen i den riktning som han själv har stakat ut”, skriver Märit Strindberg i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om kommunalråd Bo Zanders (s) agerande vid senaste kommunfullmäktige.

[adrotate banner=”6″]

Vid Nässjö kommunfullmäktiges novembermöte inträffade en lika märklig som anmärkningsvärd händelse.
I samband med behandling av motionen ”Handlingsplan för hederlig kommun – förbättrad internkontroll”, inlämnad av Miljöpartiet, tar kommunstyrelsens ordförande Bo Zander (s), indirekt över ordförandeskapet i kommunfullmäktige.

Det hela ställs på sin spets när Urban Persson (m), begär ordet och i sitt anförande gör en historisk tillbakablick som inte verkar falla Bo Zander i smaken. Zander går helt sonika fram till 2:e vice ordförande Tomas Söderberg (m) och viskar något till honom. Söderberg i sin tur vänder sig till vice ordförande Christian Wattwil (fp) och säger något i hans öra, varvid Wattwil vänder sig vidare till kommunfullmäktiges ordförande, Kurt Johansson (s) och säger något till honom. Kurt Johansson avbryter då, i det närmaste omedelbart Urban Persson, som inte tillåts redovisa den historik som hör till hans anförande.

När man ser händelseförloppet på webben framstår det som helt uppenbart att det ursprungliga budskapet från Bo Zander förs vidare via Söderberg till Wattwil för att landa hos Kurt Johansson som helt enkelt utför en order från Bo Zander där det hela går ut på att få tyst på Urban Persson.

Det hela går att se på den webb-tvsändning som finns ute från sammanträdet från den 29 november, del 1 (finns på http://www.nassjo.se/Politik-och-demokrati/Webb-tv-fullmaektiges-sammantraeden ).
Vid tidsmarkering 1.25.26 i upptagningen ser man hur Bo Zander (s) går upp bakom presidiet. Vid 1.25.53 avbryts Urban Persson när han börjar redogöra för en tidigare polisanmälan angående en samling av pinnstolar som försvunnit ur kommunens ägo.

Bo Zander tar genom sitt handlande helt enkelt över rollen som kommunfullmäktiges ordförande i den aktuella frågan.

En ursäkt vore kanske på sin plats, men av hävd tillåts Nässjös okrönte härskare att peka med hela handen i den riktning som han själv har stakat ut.

Märit Strindberg, Nässjö


Publicerat

i

,

av

Etiketter: