Debatt

Öppet brev till gruppledare i Vetlandas kommunfullmäktige

”Ge alla medborgare inblick i de stora omvälvande organisationsförändringar som kommunchefen just nu arbetar med”, anser Jack Andréen i ett öppet brev till gruppledarna för partierna i Vetlanda kommunfullmäktige.

[adrotate banner=”6″]

Till gruppledare för alla partier i Vetlandas kommunfullmäktige

I första hand anser jag det vara lämpligt att tre kommunalråd men även företrädare för oppositionen – ger alla medborgare inblick i de stora omvälvande organisationsförändringar som kommunchefen just nu arbetar med.

Konsultupphandling är påbörjad och uppdragsunderlag finns dokumenterat i särskild bilaga och daterat 2013-04-04. Utredningen ska levereras senast 2013-05-15.

All personal som bli berörd av denna mäktiga och mycket omfattande förändringsprocess ska inte sitta ovetande om vad som sker i slutna rum och under POU:s ansvar.

Tala om förändring är en sak – men till det hör att förklara rimliga synergieffekter och lämplighet – med starkt fokus på det ledarskap som behövs. Är ni inte informerade ser jag det som en politisk välgärning om ni tar er tid för att orientera er om dagsläget och föra information vidare till era väljarunderlag.

Med hälsningar

Jack Andreén

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. När jag läste det öppna brevet kände jag inte till att några omvälvande organisationsförändringar skulle vara på gång lika lite som att någon konsultupphandling skulle vara påbörjad.

  Det öppna brevet ger mig verkligen anledning att undersöka både bakgrunden coh anledningen till denna organisationsöversyn.

  Ingemar Sturesson
  kristdemokrat

 2. Hej Ingemar Sturesson KD!
  Jag tackar för att du är den första gruppledaren som reagerat på mitt öppna brev.
  För alla som läser Höglandsnytt kan jag orientera om att jag har offentliga delar av dokument som gäller fastighetsförvaltning i Vetlanda Kommun.

  Under fredagen begärde jag ut handlingar direkt från kommunchefen som står som handläggare för ärendet. Dessutom har jag begärt att få ut offentliga handlingar från bostadsbolaget Witalabostäder i samma ärende.
  Jag ser handläggningen som vårdslös när så många berörda först får del av ärendet genom kommunens intranet VINNA.
  Ledsna och besvikna personer kontaktade mig med uppgifter om vad de fått del av, då på helt fel väg som jag ser det. Ur personalpolitisk synpunkt får det inte gå till så här, det borde kommunledningsförvaltningens chef veta och förstå.
  Än en gång tack för att du reagerat Ingemar Sturesson.

Kommentarer avstängda