Aneby Ekonomi Höglandet Toppnyheter Vetlanda

Öppnar ny fabrik – minst 50 nya jobb till Vetlanda kommun


Äntligen. Efter 291 år av framgång kommer ännu en. Det blir ytterligare en storsatsning på en av moderna världshistoriens viktigaste orter, Pauliström. Anebyhusgruppen startar ny produktion i Pauliström. Beskedet kom under onsdagseftermiddagen.

Anebyhusgruppen planerar öka sin volymhustillverkning och har nu förvärvat ytterligare en produktionsanläggning. Den nya anläggningen i Pauliström beräknas att vara igång 1 februari 2018 och kommer kring 2020 att ha en kapacitet på ca 500 volymhus/år.
Pauliström är en välkänd industriort som drabbats av stagnation på senare år (folkmängden halverad på 30 år). Fortfarande finns dock många arbetstillfällen i Pauliström där år 1944 första tillverkningen i världen av pappersblöjor började. Om nio år firar Pauliström 300 år.

– Vi ser en ökad efterfrågan på volymhus. Tack vare den nya anläggningen kan vi nu fortsätta att expandera i snabbare takt, säger Anebyhusgruppens VD Peter Bosson i ett pressmeddelande.

Att öka produktionskapaciteten är en förutsättning för att vi ska kunna möta den ökade efterfrågan. En av de största utmaningarna framåt är att hitta arbetskraft. Vi tror att den nya volymhusfabriken kommer att ge minst 50 nya arbetstillfällen under nästa år, säger Anebyhusgruppens ägare Johan Enocson.
Sedan tidigare har Anebyhusgruppen produktionsanläggningar i Klöverfors, Ruda och Åseda, där man bland annat tillverkar volymhus åt Ikea och Skanska-samarbetet Boklok.

Det 5-årsavatal som Anebyhusgruppen har med BoKlok är värt två miljarder kronor och innebär leverans av drygt 360 volymhus/år.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook