Nyheter Vetlanda

Oppositionen och majoritet överens i Vetlanda

Vetlanda kommuns fullmäktige godkände i kväll onsdag årsredovisningen för 2011. Oppositionsrådet Jan Johansson (vf) prisade majoritetens arbete med att försöka komma överens med oppositionen om årsredovisningen.

Oppositionsråd Jan Johansson prisade den överenskommelse om årsredovisningen som majoritet och oppositionen kommit överens om och att majoriteten inte ensamt drivit ärendet.
”Jag hoppas det blir mer av den varan framöver i kommunen”.

Vice kommunalråd Klas Håkanson (m) pekade på i sitt anförande problemet med arbetskraft när cirka 300 kommunanställda väntas gå i pension inom kort. Han är dock fylld av tillförsikt
”Vi är på rätt väg”, sa han.

Vice kommunalråd Gunilla Hjelm (c) tyckte det var viktigt att 25 miljoner kronor satts av till satsningar på underhåll av gator och fastigheter men ville göra fullmäktige uppmärksamt på situationen för de flesta av de kommunens anställda kvinnor.
”Inte ens 50 procent av kvinnorna som jobbar heltid. Det här måste vi göra något åt. Man kan inte försörja sig idag på deltidslön. Vi måste se till att fler kvinnor jobbar heltid”, menade Gunilla Hjelm.
Carina Strömbäck (v) pekade på Vetlanda kommuns dåliga resultat i jämförelse över företagsklimatet. Hon ville också att det ska satsas på miljösamordnare inför nästa år.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook