"Ostkakan behövs i framtiden" | Höglandsnytt
Debatt Nyheter

”Ostkakan behövs i framtiden”


[adrotate banner=”28″]
”Ostkakan behövs även i framtiden. Låt den vara kvar – orörd – och för den som så önskar opastöriserad”, skriver samhällsdebattören Hans Mannefred i en insändare på Höglandsnytt Debatt.

Den traditionella ostkakan som görs på opastöriserad mjölk är hotad av Livsmedelsverket. Över femtusen personer har på några dagar ställt sig bakom Ostkakeupproret på Facebook.

Ostkakan är en tradition som har sitt ursprung från 1600-talet. Och när det var kalas på Emil i Lönnebergas tid så fanns ostkakan på plats. Ostkakan behövs även i framtiden. Låt den vara kvar – orörd – och för den som så önskar opastöriserad.

Hans Mannefred
Folkbildare och samhällsdebattör, Jönköping

[adrotate banner=”27″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Visst är svenska politiker fantastiska. Det läggs inte direkt något krut på att vi svenskar ska kunna avnjuta lite ostkaka som är en svenska tradition sen många hundra år. Men våra barn tvingas på flera håll i landet äta halalslaktat kött för att politikerna är fullständigt ryggradslösa.

  2. Hur kan Ostkakan betraktas som en fara så stor att den kan komma att förbjudas ? Vi får välja själva om vi vill. röka, snusa äta hur många onyttiga/ farliga tillsattser i maten vi vill/vågar, vi får om vi vågar äta kött o mejeriprodukter från länder där man inte alls har den kontrollen över medicinering och hantering av djuren som vi har i Sverige Vi får använda farliga hudvårdsaker, sola solarie, och väljer själva hur mycket av detta vi utsätter våra barn för. Så hur farlig är OSTKAKAN ??? Vi väljer väl själva !!! Eller förbjud nåt Värre !

Kommentarer avstängda