Nässjö Sävsjö Toppnyheter

Dödsolycka – Sävsjöbo avled efter otäck krasch

En trafikolycka inträffade under torsdagskvällen på lv 826 söder om Bodafors. En man och en hund avled i olyckan. Ytterligare tre personer har skadats och vårdas på sjukhus, en av dessa ska vara svårt skadad. Polisen misstänker brott.

UPPDATERAD: 1909, 1915, 2039, 2053, 2259, 1006
Olyckan inträffade vid Rydfors strax söder om Bodafors på vägen mot N Sandsjö vid 1825-tiden när en bilförare tappade kontroll över sitt fordon och voltade av vägen. Olyckan blev kraftfull och bilen totalförstörd.
”Mycket tyder på att det gått väldigt fort”, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman på fredagsmorgonen.
Fyra personer drabbades. En person blev fastklämd. Alla fyra måste föras till sjukhus.
Vägen måste stängas av under räddnings- och bärgningsarbetet men kunde öppnas igen vid 2030-tiden.

Strax innan kl 21 kunde polisen meddela att föraren, en 52-årig Sävsjöbo dött i olyckan.
”Han är känd av oss sedan tidigare”, säger Fredrik Kliman och berättar den avlidne under sin levnad dömts för flera brott.

Också en hund dog i olyckan.
En förundersökning beträffande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada har inletts. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning.
Polisen kommer att genomföra förhör med de skadade och med eventuella vittnen för att utröna hur olyckan gick till. Minst en person ska ha blivit vittne till olyckan. Det finns ännu inga uppgifter om droger eller alkohol förekommit i samband med olyckan.

Enligt uppgifter från akuten på Höglandssjukhuset strax innan kl 23 är en man är måttligt skadad och inlagd för vård, en man lindrigt skadad och inlagd för vård, en kvinna lindrigt skadad och inlagd för vård. De drabbade ska vara mellan 23 och 58 år gamla. En man och en kvinna vårdas på Höglandssjukhuset.

Enligt uppgifter från polisen under fredagsmorgonen är en man svårt skadad och vårdas på universitetssjukhuset i Linköping.
Tidigare polisuppgifter om att mannen skulle vara under polisbevakning dementeras under fredagsförmiddagen av polisen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook