Höglandet Jönköping Jönköpings län Sävsjö Småland Toppnyheter

OTÄCKA UPPGIFTER – Fem personer drunknade

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över omkomna genom drunkningsolyckor visar att 35 personer mist livet under juli i år jämfört med 12 personer under juli 2017.

Tre av de döda drunknade i Jönköpings län, en av dem på Höglandet. Ytterligare två personer drunknade längs Smålandskusten.

Kort sammanfattning för juli 2018

1/7 Sjö, övrigt, man ca 25 år, Bolmsö, Husaby, F-län
Förbipasserande fann en man död vid strandkanten och polis larmades till platsen. Personen har troligen legat i vattnet en längre tid. Inget tyder på att något brott har begåtts enligt polisen.

5/7 Sjö, Bad, man ca 85 år, Sjön Rusken, Värnamo, F-län
Mannen ska ha gått till vattnet för att bada och när han inte kom tillbaka blev anhöriga oroliga och gick för att titta efter honom. De hittade honom livlös 15 meter ut i vattnet. Hans liv gick inte att rädda.

25/7 Hav, Fritidsbåt, Man, 70-årsåldern, Mannegrund, Mönsterås, H-län
Enligt uppgifter från sjöräddningen ska mannen ha försökt simma efter en båt som drivit iväg utan för ön Mannergrund. Mannen togs upp ur vattnet och fördes till sjukhus. Mannen avled senare.

28/7 Sjö, Övrigt, man, okänd ålder, Munksjön, Jönköping, F-län
En privatperson hittad persontillhörigheter intill Munksjön i centrala Jönköping och larmade då räddningstjänsten. En medvetslös man hittades i vattnet och han fördes med ambulans till sjukhus. Mannens liv gick inte att rädda.

30/7 Hav, Bad. Man ca 65år, Figeholm, Oskarshamn, H-län
En man i 65-årsåldern omkom under måndagen i en drunkningsolycka vid Figeholm norr om Oskarshamn. Det var vid 16:30 som räddningstjänsten larmades om ett drunkningstillbud i närheten av ön Seglarholmen. Räddningsdykare och sjöräddningens helikopter sökte efter mannen som strax innan klockan 18 hittades på botten, enligt räddningstjänsten. Mannen fördes till Oskarshamns sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har underrättats.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook