Ekonomi Höglandet Vetlanda

OTROLIGT – Känt Vetlandaföretag skänkte 2,7 miljoner kr till barn

Drygt 2,7 miljoner kronor. Så mycket sålde Holsbybrunnbaserade Erikshjälpen Second Hands butiker varor för i lördags – pengarna går till biståndsorganisationen Världens Barn. Nu får barn i ett eftersatt floddelta möjlighet att gå i skolan.

– Världens Barns dagskassedag är en årlig höjdpunkt för våra butiker och det är med ödmjukhet och kärlek som jag tackar alla kunder som genom sina inköp i butikerna gjort skillnad för dem som behöver det mest, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande

Under lördagen den 7 oktober skänkte Erikshjälpens 62 butiker sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen. Det blev nytt rekord, 2 769 675 kronor. 2016 blev de sammanlagda dagskassorna 2 700 756 kronor som överlämnades till Världens Barn.

Erikshjälpen är en av de organisationer som är med i Världens Barn-samarbetet och de pengar som Erikshjälpen i år får från kampanjen kommer användas till ett projekt med flyttbara skolor i Bangladesh. De svårtillgängliga öarna i Jamuna-deltat i landets nordvästra del präglas av speciella naturförhållanden: öarna består av sand och vissa av dem kan, på grund av det strömmande vattnet i floden, helt eroderas på några år. På öarna finns knappt någon samhällsservice och området är mycket eftersatt när det gäller utbildning. Men tack vare Erikshjälpens samarbetspartner Friendship, som utvecklat skolbyggnader som snabbt kan monteras ned och byggas upp på en ny plats, får fler barn chans att gå i skolan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook