OTROLIGT: MINISTER kommer till Nässjö – STANNAR HELA DAGEN | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Toppnyheter

OTROLIGT: MINISTER kommer till Nässjö – STANNAR HELA DAGEN

Anförande på Högskolan i Jönköping, rundvandring på yrkes-SFI i Nässjö, besök på Brinellgymnasiets järnvägsutbildning och kompetensförsörjningssamtal med regionen – det står på programmet när gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström reser till Jönköpings län, den 8 och 9 mars.

Tillsammans med bland annat politiker, Arbetsförmedlingen och representanter från näringslivet kommer Anna Ekström att diskutera möjligheter och utmaningar med regionalt samarbete kring yrkesutbildning i syfte att åtgärda kompetensbristen.

Under fredagen den 9 mars kommer Anna Ekström att besöka yrkes-SFI i Nässjö (på morgonen). Syftet med yrkes-SFI är att få fler i arbete och förbättra integrationen. Ministern kommer att träffa tidigare elever som numera är anställda och få en rundvandring i verksamheten.

Dessutom kommer Anna Ekström att besöka Träcentrum och Brinellgymnasiet (under förmiddag och lunch) för att tala om samarbete mellan utbildning och järnvägsnäring samt träffa skolledningen, lärare och elever.

Dagen avslutas med Kompetensförsörjningssamtal på hotell Högland under eftermiddagen. Anna Ekströms kompetensförsörjningsresa påbörjades i april 2017. Nässjö blir den artonde anhalten

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook