OTROLIGT STARKT – Vetlanda BK lika bra svenska mästarna | Höglandsnytt
Bandy Toppnyheter Vetlanda

OTROLIGT STARKT – Vetlanda BK lika bra svenska mästarna

Vetlanda BK inledde World Cup i Sandviken på ett övertygande sätt genom att spela 3-3 (2-2) mot svenska mästaren Edsbyn.

VBK har ju övertygat på försäsongen och fortsätter så när det också är tävlingsmatch. VBK var i ledning med 1-0, 2-1 och 3-2 efter mål av Pontus Blomberg och 2 x Joakim Andersson men Edsbyn kvitterade tre gånger om.

Det var två helt olika försvar som möttes. Edsbyn tryckte på ganska högt medan VBK hade ett lågt, och kompakt försvar. Edsbyns medel mot det var att försöka spela till sig hörnor (10 mot VBK:s 3) vilket man också lyckades med, dock utan resultat. Hälsingelaget brände också en straff vid ställningen 3-2 som Mattias Hammarström slog utanför David Borvalls mål.

Borvall i sin tur hotade några gånger med långa utkast varav ett med bara fyra minuter kvar var nära att friställa Joakim Andersson.

Den efterföljande straffläggningen vann Edsbyn med 2-1 men resultatet av den träder bara in om lagen hamnar på samma poäng och målskillnad då grundserien är spelad.

I VBK var Johan Löfstedt tillbaka på isen efter sin skada. Det saknades givetvis lite tryck i skridskoåkningen men i övrigt syntes det inte att han missat nästan hela försäsongen.

I övrigt var det ett ganska jämnt VBK-lag. Nästa match spelar VBK i morgon fredag mot ryska Bajkal.

Leif Hedberg

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook