OTROLIGT – Vetlanda BK dominerade mot världens bästa bandylag

I nästan en halvlek. Så länge höll Vetlanda BK stången mot vad som många menar är världens klubblag, ryska Neftyanik. VBK föll till slut med 2-5 i sin första World Cupmatch.

World Cup avgörs i Sandviken och VBK fick möta bästa tänkbara motstånd direkt. Neftyanik har landslagsspelare på nästan alla platser.

Inte minst framåt där svenske Erik Petersson huserar. Den förre Sandvikenspelaren gjorde också två ryska mål. Men. VBK tog ledningen med 1-0 genom Adam Rudell medan Philip Lindqvist på nytt gav VBK ledningen redan i matchminut 9, 2-1.

Strax därefter kvitterade Neftyanik och tog sedan ledningen i slutet av första halvlek och gjorde de två enda målen i andra hälften.

Nästa match i cupen spelar VBK sent fredag kväll då man möter Hammarby i något som blir en måstematch för att gå till kvartsfinal.