Bandy Toppnyheter Vetlanda

OTROLIGT – VETLANDA BKs BÄSTA MATCH PÅ TIO ÅR


Tack för showen Vetlanda BK. VBK besegrade Västerås med 6-5 (4-0) i en sällsynt underhållande bandymatch. Och frågan är om inte VBK:s första halvtimme är den bästa på tio år?

Vilken bandymatch de drygt 900 åskådarna fick se!
Bland annat 1-0 till hemmalaget redan efter 15 sekunder. Frågan är om VBK gjort ett tidigare mål någonsin? Det var Pontus Blomberg som klämde till från drygt 20 meter efter det att Tobias Nyberg åkt igenom hela VSK på vänsterkanten efter avslaget och passat snett inåt bakåt.

Nyberg fortsatte sedan matchen igenom med sina genomåkningar och fick sina gulsvarta lagkamrater att göra likadant. Speciellt minns man Pontus Vilen genomåkning fram till matchavgörande 6-5. Centralt drog han en hel hög grönvita motståndare och tryckte in bollen. Redan säsongens mål i Hydro Arena?

Förutom det tidiga 1-0-målet så gick VBK fram till 4-0 efter mål av Axel Ekholm, Vilen och Eetu Peuhkuri. Då tog VSK timeout och kunde reducera två gånger om innan halvtidsvilan. Men som om inte det var nog så satte VSK även två tidiga mål i andra halvlek. 4-0 hade plötsligt blivit 4-4.

VBK gjorde 5-4 genom Emil Fedorov men VSK kvitterade direkt. Därefter krigade de gulsvarta hemmaspelarna frenetiskt och Pontus Vilen kunde då också göra drömmålet fram till 6-5.

Allt inför VSK:s tränare, tillika förbundskaptenen Michael Carlsson, som trots att Vilen den här kvällen tillhörde motståndarlaget måste varit riktigt imponerad.

Vilen prisades som VBK:s bäste spelare, men det var många lagkamrater som konkurrerande om den utmärkelsen. Inte minst, Tobias Nyberg och målvakten David Borvall. Ja, i princip alla hemmaspelare. Detta var en riktig laginsats.

Frågan är vilka instruktioner VBK-tränaren Patrik Johansson gav sina spelare innan matchen? Det här var ett helt annat VBK än vad inledningen bjudit på spelmässigt.

Från övriga matcher noteras att Åby/Tjureda tog sin första poäng via 4-4 mot Motala och att Villa/Lidköping förlorade en seriematch för första gången på ett år då Bollnäs vann med 1-2.

För VBK väntar på fredag kväll just Bollnäs borta. Får vi se ett lika offensivt och frejdigt VBK då?

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook