Ovanlig vinst för VBK

Efter mål på något så ovanligt som en hörna så tog Vetlanda BK en mycket viktig seger med 4-2 (2-0) på bortais mot Motala och kunde lämna kvalplatsen.

Dessutom gjordes alla fyra målen av toppforwards vilket har varit synnerligen ovanligt den här säsongen.

Björn Einarsson gjorde 1-0 i minut 29 och tio minuter senare tryckte Andreas Lysell in hörnan till 2-0 vilket var halvtidsresultatet.
Motala reducerade ganska fort i andra halvlek innan det var dags för Lysell igen och en ny fast situation då han förvaltade en straff till 3-1.
William Sjöberg avslutade VBK:s målfabrikation med att göra 4-1 efter pass från Jesper Jonsson som därmed svarade för tre målgivande pass.
Vetlandabördige försvarsspelaren Lucas Blom tröstmålade sedan på frislag för Motala till 4-2.

Motalaborna tycks ha givet upp hoppet för sitt IFK.
Inte ens 900 åskådare såg matchen på Plustjänster Arena trots gratis inträde och en match av derbykarraktär.
I och med segern lämnade VBK kvalplatsen. Om än kanske tillfälligt. Det beror på hur det går för Gais i mötet mot Kungälv som spelas senare på söndagen. Gais, som i skrivande stund ligger på kvalplats, har efter det dock en match mer spelad än VBK.
För VBK väntar härnäst en ny måste-match på onsdag då man tar emot IFK Vänersborg i Sapa Arena.