Över 100 miljoner kr – Myresjöhuskoncernens senaste storsatsning | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Sävsjö Småland Vetlanda

Över 100 miljoner kr – Myresjöhuskoncernens senaste storsatsningBostadstillverkaren Obos med Myresjöhus som flaggskepp i Sverige har genom en vunnen markanvisningstävling köpt mark av Jernhusen för att bygga ett 60-tal bostäder i ett av Örebro.

Det handlar om bostäder värda över 100 miljoner kr totalt. CV-området i Örebro har sedan tidigt 1900-tal fungerat som ett verkstads- och industriområde, där verksamhet bedrivs än idag. I enlighet med beslut fattat mellan fastighetsägaren Jernhusen och Örebro kommun ska området framöver genomgå en omfattande utveckling.

Under våren 2018 gick Jernhusen ut med en försäljning av fastigheten Kolonilotten 3, där Obos bland flera andra stora aktörer valde att gå in med ett anbud. I Obos anbud hade man tagit fram ett förslag på 15-20 radhus och 45-50 lägenheter i flerbostadshus.

De 60-70 bostäderna kommer att byggas i två etapper, där den första innefattar radhusen och den andra flerbostadshusen med lägenheter. Obos hoppas på tillträde till marken under 2019.

– Det är givetvis en ansenlig planeringsprocess som ligger till grund för ett projekt av den här omfattningen. Vi har hela tiden iakttagit det här projektet som ett mycket intressant utvecklingsområde med många fina kvaliteter, säger Henrik Wirén, projektutvecklare på Obos, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook