Över 100 miljoner kr – Vetlandaföretag köper hel koncern | Höglandsnytt
Ekonomi Vetlanda

Över 100 miljoner kr – Vetlandaföretag köper hel koncern

Delvis Vetlandabaserade fönstertillverkaren Inwido  har nuingått avtal om att förvärva e-handelskoncernen Bedst & Billigst.

Koncernen grundades 2002 och består idag av fyra varumärken, 100 anställda och hade under 2016 en omsättning på 95 MDKK. Inwido förvärvar 100 procent av aktierna. Övertagandet förväntas ske under inledningen av 2018.

Företaget Bedst & Billigst var en av de första snabbväxarna på e-handelsmarknaden till konsument i Danmark. Idag äger och driver koncernen web-shoppar i Danmark, Norge och Sverige och har produktionsanläggningar i Rumänien och Danmark.

“Vi är mycket nöjda med att vi nu kan genomföra detta förvärv. Vi har redan en stark position inom e-handel för fönster och dörrar inom privatmarknaden, vilket gör detta förvärv till ett perfekt komplement till våra övriga varumärken inom e-handel”, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido, i ett pressmeddelande.

Bedst & Billigst-koncernen kommer att bli en del av affärsområdet Emerging Business Europe inom Inwido där affärsenheten e-Commerce ingår. Bedst & Billigst-koncernen består av Bedst & Billigst och Danske Vinduer i Denmark, Bonusfönster i Sverige och Best & Billigst i Norge.

Förvärvet kommer att utgöra en mindre del av Inwido-koncernen och kommer att ge en positiv effekt på Inwidos resultat per aktie 2018. Köpeskillingen ligger i linje med Inwidos gängse multiplar och finansieras genom upptagande av nya banklån. Förvärvet är villkorat av att erforderliga investeringar genomförs i verksamheten för att säkra den planerade tillväxten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook